Ne znam plesat! | kulturpunkt

Video

Ne znam plesat!

Druga epizoda Kioska donosi intervjue s pretendentima na Hrvatsku pravoslavnu crkvu te Dragitzom Raštegorac Grubišić, Peruankom-Hrvaticom. 

Kiosk je zajednički projekt Blank_filmskog inkubatora i Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN).

Blank je filmski inkubator registriran 2003. kao neprofitna udruga, osnovna mu je djelatnost filmska produkcija te filmske i medijske radionice, a otvoren je svim građanima, posebice djeci i mladima. Zajedno s Hrvatskim centrom za istraživačko novinarstvo i slobodu medija organiziraju projekt pod nazivom Kiosk, multimedijski projekt koji spaja audiovizualni sadržaj u formi kratkog dokumentarca i istraživačko novinarstvo. Fokus Kioska su podzastupljene teme u hrvatskom medijskom prostoru te follow-up priča kojima se mediji više ne bave zbog fokusiranosti na prioritete koje im nameće publika, a ne nužno javni interes. Dio projekta Kiosk je i istoimena tiskovina. Prvi broj je izašao u listopadu 2015. u 10 000 primjeraka i bio je besplatno distribuiran. Pojedine članke možete pronaći na stranici HRCIN-a. Voditelji Kioska su redatelji Dario Juričan i Igor Jelinović te novinari Zvonimir Tivon i Saša Paparella.

Druga epizoda Kioska donosi intervjue s Andrijom Škulićem i Aleksandrom Ivanovim, pretendentima na Hrvatsku pravoslavnu crkvu, te Dragitzom Raštegorac Grubišić, Peruankom-Hrvaticom. Autori su Dario Juričan i Daniel Rodriguez Kargacin, montažer Luka Tokić, a glazbu potpisuju Brookers Blues i Vacation Uke by ALBIS.