Nečastive | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Nečastive

Jedna od uspješnijih hrvatskih plesnih izvedbi, Nečastive Brune Isakovića, nakon turneje po Americi i Japanu, ponovno dolazi u Zagreb.

02.02.2014 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

Predstava Nečastive (Denuded) oduševila je publiku New Yorka, Chicaga i Tokija, a tijekom 2014. godine odlazi na širu turneju po SAD-u te na gostovanja u Grčku, Južnu Koreju, Japan i Filipine.

Predstava je nastala tijekom umjetničke rezidencije Brune Isakovića i Pavla Heidlera u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, kroz program Perforacija i Mreže za izvedbene umjetnosti. Tom se predstavom otvara izvedbeni dio Queer Zagreb Sezone, koja će u prvom polugodištu predstaviti dvadesetak umjetnika iz Australije, Sjeverne Amerike, Azije i Europe, uz posebno bogat program posvećen odnosu roda i koreografije u svibnju.

Ideja za Nečastive rađa se iz okvira koje je postavio prethodni Isakovićev rad Zaziv, u kojem izvođač fizičkim ekspresijama, ali zapravo i mnogo širom scenskom prisutnošću koja daleko nadilazi isključivo tjelesni pokret, asocira na odnos svjetovnog i duhovnog. Predstava u tom smislu nastavlja započeto istraživanje i dublje dotiče moguće transformacije tjelesnosti istovremeno ih oslobađajući automatizma pridavanja značenja onome što smo u određenom momentu sposobni vidjeti, prepoznati, iskusiti. Dedramatizirajući vrlo jednostavnom strukturom izvedbe klasični narativ, a ujedno ne odustajući od linearnog i logičnog razvoja pokreta, geste i glasa na sceni, Nečastive preispituju jedinstveni odnos izvođača i svake osobe u publici.

Predstava će biti izvedena 2. veljače u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.01.2014