Neću da to uđe u Ustav! | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Neću da to uđe u Ustav!

Na tribini kojoj će prisustvovati udruge civilnog društva i udruge za LGBTIQ prava raspravljat će se o referendumu koji brak svrstava izričito u domenu heteroseksualnosti.

13.11.2013 , Zagreb - Filozofski fakultet
  • A
  • +
  • -

I dok javnost bruji o tome kada će se točno održati homofobni referendum U ime obitelji i hoće li ga uopće biti, hoće li se Ustavni sud dobiti priliku očitovati i odbaciti homofobno pitanje, tko stoji iza referendumske  inicijative - Opus Dei ili farmaceutski lobi, LGBTIQ inicijativa FFZG-a AUT, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) i Centar za mirovne studije pozivaju sve zainteresirane na tribinu Neću da to uđe u Ustav!.

Cilj je ove tribine da se u jeku javne rasprave konačno u fokus stave stavovi LGBTIQ populacije čija su ljudska prava direktno napadnuta sve izvjesnijim referendumom. Želja nam je osvijestiti posljedice ovakvih homofobnih kampanja za jednu manjinu u našem društvu i način na koji će se odluka na potencijalnom referendumu direktno odraziti na kvalitetu demokracije i sekularnost Hrvatske te mobilizirati građan(k)e za izgradnju solidarnosti s manjinama i prepoznavanju i osuđivanju  isključivosti i nasilja.

Na tribini će govoriti Ivan Novosel (Zagreb Pride), Zoran Dominiković (Iskorak), Mario Kikaš (Slobodni Filozofski), Dragan Zelić (GONG), dok će raspravu moderirati Gordan Bosanac (Centar za mirovne studije).

Tribina će biti održana 13. studenog u Dvorani 7 Filozofskog fakulteta, u 20 sati.

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 07.11.2013