Negacija dihotomije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Negacija dihotomije

Tijelo kao umjetnički subjekt ili kao slika statusa suvremena čovjeka u društvu predmet je istraživanja Mirana Blažeka, Emilije Duparove, Vitra Drinkovića i Gorana Škofića.

06.10.2017 - 27.10.2017 , Osijek - Galerija Kazamat
  • A
  • +
  • -

Otvorenje skupne izložbe naziva Tijelo i um četvoro umjetnika, Mirana Blažeka, Emilije Duparove, Vitra Drinkovića i Gorana Škofića, najavljeno je za petak, 6. listopada s početkom u 19 sati u Galeriji Kazamat. Kustosica je Anita Zlomislić.

Unatoč tome što znamo da su tijelo i um temeljni egzistencijalni alat i nerazdvojiva cjelina koja formira identitet svakog ljudskog bića, istraživanje i spoznavanje odnosa tijela avantura je u koju se rijetki među nama upuštaju, možda upravo iz razloga njihove stalne prisutnosti i postojanja neuvjetovanog bilo kakvim razmišljanjem. 

Dakako da o odnosu tijela i uma možemo razmišljati na različite načine. Možemo ga istraživati s biološkog, psihološkog ili medicinskog stajališta, proučavati kroz povijest filozofije, umjetnosti i religije ili sociološki kao kulturni fenomen. No možemo ga istraživati i kroz vlastito iskustvo, neopterećeni znanošću, društvom i religijom. 

Skupna izložba Tijelo i um nastojala je istražiti kako taj odnos funkcionira u suvremenoj umjetničkoj produkciji. Koncept izložbe određen je kontekstom negacije dihotomije tijela i uma koji su postavljeni u holistički međuodnos. 

Izložba se može pogledati do 27. listopada.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.10.2017