Nehijerarhijski dijalog | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Nehijerarhijski dijalog

WHW Akademija, međunarodni edukativni program za umjetnike i umjetnice predstavlja rezultate vježbe koju su kroz niz razgovora, suradnji i istraživanja razvijali njezini polaznici.

01.03.2019 - 16.03.2019 , Zagreb - Galerija Nova

Večer s WHW Akademijom - performans Oscara Murilla "Industrijski park", Foto: Galerija Nova / Facebook

  • A
  • +
  • -

Nakon četiri mjeseca intenzivnog rada WHW Akademija, međunarodni edukativni program za umjetnike i umjetnice, predstavlja rezultate vježbe koju su kroz niz razgovora, suradnji te kolektivnih i individualnih umjetničkih istraživanja razvijali njezini polaznici Laura Barić, Jakub Danilewicz, Philippa Driest, Vida Guzmić, Larion Lozovoy, Petra Mrša, Jelena Petric i Paky Vlassopoulou. 

Prateći inicijalnu ideju WHW Akademije da koristi Zbirku Kontakt kao referentnu točku, polaznici Akademije pozvani su da istraže radove i autore iz kolekcije, te da oblikuju svoj rad u nehijerarhijskom dijalogu s odabranim radovima iz zbirke, koristeći ih kao okidače za procese vlastitih istraživanja. Izložba nije zamišljena kao prezentacija finalnih radova već kao trenutak suočavanja s povijesnim radovima, kolegama umjetnicima i umjetnicama, te imaginarnom i stvarnom publikom. Namjera je otvoriti proces umjetničke i kustoske produkcije i kolektivne prakse obostranog učenja u sklopu WHW Akademije.

Izložba pod nazivom Polugodište otvara se u petak, 1. ožujka u 19 sati u Galeriji Nova (Teslina 7) i ostaje otvorena do 16. ožujka.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 28.02.2019