Nelagoda markiranja grada | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Nelagoda markiranja grada

Intervencije koje Frane Rogić provodi u javnom prostoru predstavljaju otpor prema zabrani i cenzuri te vode u područje promišljanja sveobuhvatnije od društveno neprihvatljivog ponašanja.

24.04.2018 - 19.05.2018 , Zagreb - Galerija VN
  • A
  • +
  • -

U utorak, 24. travnja s početkom u 19 sati u Galeriji VN otvara se izložba Frane Rogića pod nazivom Grad je pun opasnih ljudi

Kako u tekstu predgovora izložbe navodi kustosica Sunčica Ostoić, obilježavanje koje Rogić provodi na mjestima na kojima je prisutan po gradu nije puko markiranje teritorija ili tinejdžerska gesta kojom se izražava prezir prema društvenim normama kroz uništavanje imovine i nonšalantno ponašanje grupacije ljudi u sazrijevanju. 

"Rogićevo označavanje grada ima apsurdni i ludički karakter s elementima komičnosti, ali s obzirom na to da se provodi se od strane odrasle osobe također uznemiruje, zbunjuje i stvara nelagodu koja vodi u područje sveobuhvatnije i ozbiljnije od društveno neprihvatljivog nestašnog ponašanja. Umjetnikova intervencija u javnom prostoru predstavlja otpor koji se artikulira prema zabrani i cenzuri uopće a koje stvaraju neprilike i nelagode na mnogovrsnim razinama", stoji u najavi. 

Izložba ostaje otvorena do 19. svibnja 2018. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 24.04.2018