Nema granica - sve govori | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Nema granica - sve govori

Filmski laboratorij Klubvizija SC u suradnji s Festivalom 25 FPS poziva na dvodnevnu filmsku radionicu pod mentorstvom filmskih autora Anje Dornieden i Juana Davida Gonzáleza Monroya.

ROK: 20.09.2017

Filmski laboratorij Klubvizija SC u suradnji s Festivalom 25 FPS poziva na dvodnevnu filmsku radionicu Nema granica - sve govori koja će se održati 27. i 28. rujna pod mentorstvom Anje Dornieden i Juan David González Monroya, filmskih autora koji će s polaznicima podijeliti neke od osobnih metoda rada s analognim filmom, a kojima se koriste kako bi proširili stvaralačke granice u pristupu dokumentarnoj filmskoj formi. 

Prvi dan radionice započinje gledanjem uz razgovor odabranih filmskih primjera, a potom slijedi snimanje filmske vježbe na tajnoj lokaciji. Snimat će se na 16-milimetarskom crno-bijelom negativu, preobratnom i print filmu, a da bi se dobila zajednička vizualna interpretacija jednog prostora. Drugi dan radionice rezerviran je za rad u tamnoj komori i upoznavanje s različitim tehnikama razvijanja pomoću kojih se manipulira i transformira snimljeni materijal. Zaključak je iskušavanje alternativnih pristupa projekciji uz pomoć više projektora. Pokušat će se izraditi jedan zajednički rad koji cijela grupa može izvoditi uživo.

Raspored: 27. rujna od 10 do 17 sati; 28. rujna od 10 do 16 sati.

Kotizacija: članovi Klubvizije SC 150 kuna, ostali 200 kuna.

Prijave pošaljite na e-mail adresu. U prijavi navedite svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 20. rujna, a izabrani polaznici bit će obaviješteni 21. rujna.

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.09.2017