Neodvojivost feminizma i antifašizma | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Neodvojivost feminizma i antifašizma

Proizišla iz istoimenog projekta, izložba Ženski antifašistički Zagreb bavi se međuratnim razdobljem i razdobljem Drugog svjetskog rata iz feminističke perspektive.

10.11.2017 , Split - Galerija Praktika, Split - Kocka

FOTO: Wikipedia

  • A
  • +
  • -

Zagrebački Centar za ženske studije, splitska Kulturno-umjetnička udruga Romb i udruga Domine pozivaju na otvorenje dokumentarne izložbe Ženski antifašistički Zagreb, koje će se održati u petak, 10. studenog, u 19 sati u Galeriji Praktika.

Izložbi prethodi tribina Ženske organizacije i antifašističko djelovanje u Splitu i Zagrebu (1918-1945) u 18 sati u Klubu Kocka koju će moderirati Diana Magdić uz gošće Mirjanu Kučer, Anu Lovreković i Barbaru Blasin. Razgovarat će se o povijesti ženskih organizacija u međuratnom periodu, o angažmanu tih organizacija na antifašističkoj predratnoj sceni te masovnom uključenju žena u oružani otpor u periodu Drugog svjetskog rata u Splitu i Zagrebu.

Autorice izložbe i istraživačice u projektu Ženski antifašistički Zagreb su Barbara Blasin i Ana Lovreković, a projekt se bavi međuratnim razdobljem i razdobljem Drugog svjetskog rata iz antifašističke i feminističke perspektive, prateći predratnu povijest ženskih pokreta, sindikalnog, omladinskog i studentskog organiziranja te naposljetku organiziranje i masovno sudjelovanje žena Zagreba u antifašističkom otporu.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 08.11.2017