Nepokoreni grad | kulturpunkt

Najave Festival

<

Nepokoreni grad

Ovogodišnje izdanje festivala nezavisne kulture odvijat će se od 22. do 28. lipnja.

22.06.2012 - 28.06.2012 , Karlovac - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Festival Nepokoreni grad sadržava predstave za djecu i odrasle, video projekcije, performanse, tribine, koncerte i nastupe glazbenih sastava i DJ-eva, izložbe i radionice. Najveća novost ovogodišnjeg izdanje je KIDaj – festival dječjeg uličnog kazališta. Vodeći se dosadašnjim iskustvom, te interesom djece i odraslih Udruga za kreativni razvoj - Domaći pokrenula je od ove godine zaseban program namijenjen najmlađima. Sve predstave održat će se na platou nedaleko Zorin doma, na šetalištu Dr. F. Tuđmana, a ulaz je slobodan.Obzirom na pošlogodišnje izdanje i velik interes za novouvedene sadržaje i ove godine će se održati Hand made izložba, u subotu, 23. lipnja na šetalištu Dr. Franje Tuđmana. 

Za odrasle, Nepokoreni grad priprema predstavu Može i bez jabuke pulskog teatra Go Go Writers,  te plesnu predstavu performing grupe KAMP Kuhinja za 5 koja će se i ove godine održati u Tijesnoj ulici, kod nekadašnjeg restorana Putnik. Dio ovogodišnjeg festivala je izložba fotografija na temu života u gradu koja se u petak, 22. lipnja otvara u Centru za mlade na Gazi te video projekcije filmova pristiglih na natječaj. Filmske večeri obogatiti će izbor filmova s Festivala dokumentarnog rock filma – DORF te ovogodišnje Revije amaterskog filma – RAF.

Festivalska događanja ove godine činit će i dvije aktualne tribine, Uvod u direktnu demokraciju – zašto i kako, voditelja Zdravka Popovića i Direktna akcija u borbi za kulturna dobra, Dijane Ćurković. Posljednji festivalski dan u suradnji s internetskim portalom Kulturpunkt.hr održat će se Otvoreni razgovor: 20 godina nezavisne kulture u Karlovcu na koji su također pozvani svi zainteresirani koji se žele uključiti u debatu.

Glazbeni program će se ove godine odvijati u prostoru nekadašnjeg kluba Mala Scena Hrvatskog doma. Prvu večer održat će se program Samo ljuto #2. Na Maloj Sceni nastupit će pulski hardcore punk veterani Pasmaters, ljubljanske grind core legende Dickless Tracy, Boredom iz Graza, nove nade slovenskog hardcorea Human Host Body, zagrebački Lack of Soul i karlovački Treaviit. Ovaj program realiziran je kroz platformu Clubture. Druga večer već tradicionalno posvećena je izvođačima "pomaknute" elektroničke glazbe. Večer pod nazivom Tehnokracija ugostiti će domaće snage: DJ Uminala i DJ Asketika, te Fromma i Roberta Paina iz Zagreba. Festival zatvaraju članovi hip-hop programa Brlog Predstavlja iz Slavonskoga Broda Tank i Daxx.

Ulaz na glazbena događanja na Sceni je 20 kuna dok je sva ostala događanja ulaz slobodan. U slučaju kiše moguće je otkazivanje dijela programa ili promjena na drugu lokaciju o čemu će građani biti informirani putem medija. 

Program i informacije o izvođačima mogu se pronaći ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 20.06.2012