Neporeciva stvarnost | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Neporeciva stvarnost

Tribina Mladi na tržištu rada osvrće se na problem nezaposlenosti među mlađim generacijama u Hrvatskoj.

29.04.2015 , Zagreb - Zelena akcija

FOTO: Nell Moralee

  • A
  • +
  • -

U razdoblju od 18. siječnja do 8. veljače ove godine inicijativa Za rad spremne, koja djeluje unutar Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - CESI, provela je istraživanje Mladi na tržištu rada. Ciljana populacija istraživanja bile su sve osobe između 18 i 30 godine koje su završile neki oblik školovanja te se nalaze na tržištu rada. Istraživanje je provedeno putem online upitnika u kojemu je sudjelovalo ukupno 2947 osoba iz svih županija Republike Hrvatske. Istraživačko izvješće možete pronaći ovdje

U sklopu tribine bit će predstavljeni rezultat istraživanja te će se raspravljati o zabrinjavajućim tendencijama vezanima uz nezaposlenost mladih u Hrvatskoj. Na tribini će govoriti Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pomoćnica ministra rada Tatjana Dalić te članice inicijative Za rad spremne koje će predstaviti istraživanje, Anja Repalust i Irena Velimirović.

Projekt Za rad spremne, u sklopu kojeg se tribina odvija, provodi se od studenoga 2014. godine do studenoga ove godine na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije u organizaciji CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Krapina te Mreže udruga Zagor, a financijski ga podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je kroz set aktivnosti doprinijeti podizanju kvalitete života mladih (provedbom edukativnih programa te radom s NEET mladim) i senzibiliziranju lokalne zajednice.

Tribina će biti održana u srijedu, 29. travnja, u prostorijama Zelene akcije, s početkom u 17 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 28.04.2015