Nepristajanje na nametnuto | kulturpunkt

Vijesti Slobodna kultura

<

Nepristajanje na nametnuto

Treće izdanje međunarodnog simpozija Politički performans bit će održano u Beogradu od 24. do 27. ožujka.

  • A
  • +
  • -

Simpozij je posvećen performansima pobune kao autentičnim političkim performansima u doba rasapa svih vrijednosti, a inspiriran je svima koji su nezadovoljni i ojađeni, poniženi i opljačkani, očajni, obespravljeni i zlostavljani, koji su performansom kao jednim od posljednjih raspoloživih sredstava izrazili svoju muku i besperspektivnost, ali i pokazali kreativnost, samosvijest i hrabrost u nepristajanju na svijet koji im se bespogovorno nameće.

Organizatori Političkog performansa ističu da su današnji umjetnici performansa upravo oni koji imaju udjela u protestima i pobunama, neredima i revoltima, okupacijama javnog prostora i revolucijama. "Svi oni koji se tjelesnim, psihičkim i duhovnim potencijalima bore za ostvarenje ideja i vrijednosti u koje iskreno vjeruju i ne pristaju na svijet u kojem su one dovedene u pitanje, jesu nepatvoreni performeri”, poručuju organizatori, pozivajući zato izvođače, teoretičare, mislioce, sudionike, promatrače, pristalice i protivnike performansa pobune da sudjeluju u simpoziju. Zainteresirani trebaju poslati kratku biografiju, opis performansa ili osnovne teze izlaganja i vizualnu dokumentaciju o prethodnom radu do 10. ožujka na mail adresu.

Politički performans potpuno je slobodan, nezavisan, besplatan i otvoren za sve estetike i politička uvjerenja. Ne raspolaže nikakvim financijskim sredstvima i nije u mogućnosti nadoknaditi troškove sudjelovanja, ali je na njemu moguće sudjelovati u simpoziju preko Skype-a, slanjem tekstova te video i foto dokumentacijom o radu. Više o simpoziju pronađite ovdje.

KP / PP / Fotografija: Dalibor Martinis, Vječna vatra gnjeva

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.03.2013