Nestalne i beskonačne mogućnosti narativa | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Nestalne i beskonačne mogućnosti narativa

Prateći katalog izložbe Sve ili ništa Marka Ercegovića predstavlja dio serije od gotovo stotinu fotografija koje je autor izradio u periodu od deset godina.

04.10.2018 , Zagreb - Institut za suvremenu umjetnost

U četvrtak, 4. listopada u 19 sati u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu održava se promocija kataloga izložbe Sve ili ništa Marka Ercegovića, uz razgovor s umjetnikom.

Na izložbi, otvorenoj u rujnu na dvjema zagrebačkima lokacijama, autor predstavlja opsežnu seriju od gotovo 100 fotografija snimljenih u periodu od deset godina. Dio ciklusa nazvan Sve ili ništa posjetitelji mogu razgledati u Galeriji Spot, a drugi dio, Sloboda me plaši, izložen je u Institutu za suvremenu umjetnost. Izložba je na obje lokacije otvorena do petka, 5. listopada (utorak – subota, 12 – 19 sati), a dan uoči zatvaranja publici će biti predstavljen prateći katalog, objavljen u suizdanju Instituta za suvremenu umjetnost i Ureda za fotografiju. Oblikovanje kataloga potpisuje Igor Kuduz.

"U kompleksnoj harmoniji izložbenih postava (…) formiraju se pak posve novi međuodnosi između fotografija, nimalo fiksirani i krajnje neautoritativni. Za nestalne i gotovo beskonačne mogućnosti narativa koji stvaraju mnogo je manje važno što ove fotografije prikazuju od onoga što proizvode. U eroziji čvrstog i determiniranog značenja Ercegović otkriva mogućnost redefinicije fotografskog jezika, njegove gramatike i sintakse", stoji u tekstu Jelene Pašić.

Marko Ercegović rođen je u Dubrovniku, a živi i radi u Zagrebu. Diplomirao je na odsjeku snimanja na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Dobitnik je nekoliko istaknutih priznanja, a njegov je umjetnički rad predstavljen na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 03.10.2018