Nesvakidašnja perspektiva grada | kulturpunkt

Najave Promocija

<

Nesvakidašnja perspektiva grada

Fotografije Filipa Bojovića odmiču se od stereotipnog prikaza grada, naglašavajući urbani prostor kao cjelinu koja se ne sastoji samo od oku privlačnog centra.

18.10.2018 , Osijek - Caffe Bar Peppermint

U četvrtak, 18. listopada u 20.30 sati, u prostoru Caffe Bara Peppermint održava se promocija fotoknjige Osijek Snapshots grafičkog dizajnera i fotografa Filipa Bojovića. Prva je ovo knjiga koju objavljuje Udruga UKRO u sklopu projekta MMML Studija, a nastala je u tijekom prvog rezidencijalnog programa održanog u listopadu 2017. Također, uz promociju će se predstaviti i dio fotografija Filipa Bojovića nastalih tijekom rezidencijalnog programa.

Rezidencijalni program sastojao se od Bojovićeva bilježenja Osijeka analognim fotoaparatom što je uključivalo intenzivni četverodnevni obilazak svih dijelova i kutova Osijeka. Rezultat su toga tri "ispucana" filma koja sadrže stotinjak analognih fotografija, a koje predstavljaju zabilješku Osijeka iz nesvakidašnje perspektive. Pored analognog fotografskog zapisa, Bojović je paralelno fotografirao i u digitalnom zapisu vlastitim mobitelom. 

"Fotografirani sadržaj ne odgovara stereotipnom prikazu grada kakav nam je najčešće prezentiran, nego je naglasak na gradu kao cjelini koja se ne sastoji samo od 'oku privlačnog' centra, već i od rubnih dijelova s kojih vidimo nepreglednu vizuru ravnice ili, pak, širi centar grada kojim dominira devastirana tvornica sa svim svojim nedaćama i oronulim fasadama podsjećajući nas na vrijeme koje je iza nas, ali i na ono koje trenutno živimo", stoji u najavi događaja. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 17.10.2018