Nesvrstani i kulturne politike | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Nesvrstani i kulturne politike

Otvoren je poziv za prijavu znanstvenih, istraživačkih, empirijskih i/ili teorijskih prezentacija na temu Pokreta Nesvrstanih, dekolonijalizacije te kulturne proizvodnje i razmjene.

ROK: 31.07.2021
  • A
  • +
  • -

Konferencija "Towards a Conjunctural Political Economy of Non-Alignment and Cultural Politics" koja se održava od 27. do 29. rujna u okviru 16. izdanja manifestacije "Moje, tvoje, naše", druga je u seriji istraživačkih radionica u sklopu bilateralnog istraživačkog projekta "Models and practices of global cultural exchange and non-aligned movement. Research in spatio-cultural dynamics", koji provode Institut za povijest umjetnosti, Zagreb i Akademija za likovnu umjetnost i oblikovanje, Ljubljana, uz podršku Slovenske istraživačke agencije (ARRS) i Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ).

Cilj konferencije je istražiti aspekte političke ekonomije Pokreta Nesvrstanih i kulturne politike kroz različita prostorno-vremenska kretanja, s posebnim fokusom na njihov utjecaj na podjele Sjever-Jug i Zapad-Istok, te na kompleksne međuodnose kapitalizma, kolonijalizma i hegemoniziranih rasnih struktura. Tema će biti i podudarnosti i kontradikcije Nesvrstanih i ostalih antisistemskih projekata, u pogledu njihovih protuhegemonističkih kulturnih politika. 

Uz pozvane predavače i govornike na konferenciji otvoren je poziv za prijavu znanstvenih, istraživačkih, empirijskih i/ili teorijskih prezentacija na temu Pokreta Nesvrstanih, koje se problemski i sadržajno u širem smislu uklapaju u teme predviđenih panela konferencije.

Predviđeni rok za slanje prijava je 31. srpnja, a detalje poziva potražite na mrežnim stranicama Drugog mora

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.07.2021