Neverbalne forme | kulturpunkt

Najave Festival

<

Neverbalne forme

U 19. ediciji Festival plesa i neverbalnog kazališta ugošćuje raznovrsne izvedbe autora i autorica koji slave različitost, autentičnost i kreativnost plesnih suvremenih tokova.

19.07.2018 - 22.07.2018 , Svetvinčenat - Razne lokacije

Novo izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održava se po 19. put, od 19. do 22. srpnja, u pitoresknom gradiću Svetvinčenat u Istri.

Tijekom četiri dana bogatog programa sastavljenog od predstava suvremenog plesa, fizičkog teatra i drugih neverbalnih formi, Svetvinčenat će ponovno zaplesati zajedno sa umjetnicima iz raznih krajeva svijeta, uvijek gostoljubivim mještanima i vjernom publikom.

U 19. ediciji festival ugošćuje deset raznovrsnih plesnih izvedbi autora i autorica koji redom predstavljaju i slave različitost, autentičnost i kreativnost plesnih suvremenih tokova i izraza. Plesni program, kao i svake godine, izvodi se na raznim lokacijama ovog živopisnog istarskog gradića. Iz Španjolske stižu umjetnici Pere Faura & Jesus Rubio Gamo, iz Finske Willman Dance Company, iz Italije Marco Chenevier, iz Belgije kompanija slovačkog koreografa Antona Lachkya, a vraća se i jedinstvena Sabine Molenaar. Posebno se veselimo povratku slovenske EnKnapGroup koja dolazi s koreografijom renomiranog Josepha Nadja& nbsp;(Dark Union prema kultnoj Canard Pékinois). Recentne radove predstaviti će i mladi umjetnici Borna Babić & Louis Thuriot, te domaći ansambli Studio za suvremeni ples za čiji trio koreografiju potpisuje Clement Layes i Zagrebački plesni ansambl koji se u Svetvinčenat vraća s Tartuffom Matije Ferlina.

Osim izvedbenog programa, održava se radionica za profesionalne plesače i izvođače Tijelo kao stanje uma belgijske umjetnice Sabine Molenaar. 

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 09.07.2018