Neverending Story | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Neverending Story

Neverending (Story) je natječaj Dnevnog boravka Kluba SC kojim 

Kultura promjene za početak sezone 2010/2011. priprema službeno otvorenje Dnevnog boravka.13.07.2010 - 01.07.2011

Kultura promjene SC-a raspisala je cjelogodišnji natječaj za prijavu projekata kojim želi mladim i inovativnim umjetnicima, kolektivima, studentskim udrugama i klubovima ustupiti prostor i sve ostale uvjete potrebne za realizaciju suradnji (izložbi, tribina, performansa i manje zahtjevnih scenskih izvedbi te "malih-mini" koncerata ) i time ponuditi organizatorima prostor za razvijanje vlastitih projekata, a svojim posjetiteljima ugodan, zabavan i zanimljiv program tijekom cijele sezone.

Namijenjen studentima i ostalim posjetiteljima SC-a, Dnevni boravak osim prostora za druženje, nudit će i mogućnost čitanja starih i najnovijih brojeva relevantnih domaćih časopisa iz kulture i znanosti iz rastuće biblioteke Kluba (Zarez, GEO, Plan B, Oris, Kazalište, Game Play...), igranja društvenih igara, besplatno korištenje kompjutera i wireless interneta

Potrebno je poslati prijedlog projekta na e-mail kultura@sczg.hr s naznakom "NEVERENDING (STORY) natječaj DNEVNOG BORAVKA KLUBA SC-a" i sljedećim sadržajem:

a) kratki opis projekta

b) što je potrebno za realizaciju od SC-a, a što imate

c) vrijeme održavanja

d) kontakt i kratka biografija.

Prijedlozi trebaju biti od šireg interesa, zanimljivi, edukativni, multidisciplinarni i/ili interdisciplinarni, multimedijalni i/ili progresivni.

Klub SC je vrlo povoljan prostor za izvođenje raznih prezentacija, predavanja, glazbenih događaja i niza drugih društvenih aktivnosti, jednako kao i za izložbe.

Sadržaji: tribine, seminari, scensko-izvedbeni program (performance, scenske izvedbe koje ne zahtijevaju klasičan kazališni prostor), obrazovni programi i predavanja, izložbe, filmske projekcije, sadržaji za slobodno vrijeme (šah, društvene igre...), glazbeni program (dj i vj programi, glazbene slušaonice, koncerti demo-bendova, alternativna i klasična glazba i sl).

Kao predlagači programa prednost imaju studenti, studentske udruge i klubovi studenata te udruge koje promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih. Uvjet za održavanje predloženih programa u prostorima Kulture SC-a,  jest da programi nisu isključivo namijenjeni usko definiranoj skupini (studentima samo jednog fakulteta, članovima udruga ili strukovnih organizacija) već moraju biti otvoreni za sve eventualne posjetitelje. Programi moraju nuditi sadržaj za koji se može pretpostaviti da će privući interes studenata Sveučilišta u Zagrebu. Sektor Kulture SC-a je također pod sličnim uvjetima spreman izaći u susret neprofitnim organizacijama i udrugama u realizaciji programa kulturnih i obrazovnih sadržaja. Uvjet je, dakako, da su predloženi programi od jasnog interesa za studente Sveučilišta u Zagrebu i da je riječ o programima koji promiču urbanu kulturu i kulturu mladih.

Prijedlozi programa mogu se uputiti prilikom javnog natječaja tijekom cijele godine, a najmanje 30 dana prije njihovog održavanja. Ranije upućeni prijedlozi imaju prednost i veće izglede za realizaciju. Prijedlozi usvojeni na natječaju stoga uživaju prednost pri utvrđivanju datuma, najave programa, eventualnog sufinanciranja i ostalog.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 13.07.2010