Nezaobilazni prostorni resurs | kulturpunkt

Nezaobilazni prostorni resurs

Povodom otvaranja javnog poziva za Participativnu Pogonovu sezonu u sklopu projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!, održava se konferencija za medije.

Galerija Močvara // Hrvoje Hiršl: Sirene. 2011. Organizator: URK & Klub Močvara, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

  • A
  • +
  • -

Povodom otvaranja javnog poziva za Participativnu Pogonovu sezonu, jednu od prvih aktivnosti u sklopu projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!, u četvrtak, 31. siječnja 2019. u 11 sati u Pogonu, na adresi Kneza Mislava 11, Zagreb, održava se konferencija za medije. 

Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade je ustanova u kulturi utemeljena na modelu civilno-javnoga partnerstva, a koju su krajem 2008. zajednički osnovali i kojom zajedno upravljaju Savez udruga Operacija Grad i Grad Zagreb. Pogon je otada nezaobilazni prostorni resurs za programe nezavisne kulture i mladih u Zagrebu, koji godišnje ugosti oko 100 javnih programa koje prati više od 10 000 posjetitelja. Projekt Svi za Pogon — Pogon za sve!, kojim se obilježava deset godina od osnivanja ove jedinstvene institucije, ima za cilj unaprijediti postojeći model sudioničkog upravljanja te u obrazovne, istraživačke, kulturne i promotivne aktivnosti uključiti sve one koji Pogon koriste ili njime upravljaju.

Projekt i aktivnosti u sklopu njega predstavit će Sonja Soldo, zamjenica ravnateljice Pogona, Antonija Letinić, zamjenica predsjednice Saveza udruga Operacija Grad, te Matea Munitić Mihovilović, voditeljica-koordinatorica programskih aktivnosti u Pogonu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.467.903,51 HRK, a Europska unija je kroz Europski socijalni fond sufinancirala projekt u iznosu od 2.097.717,98 HRK. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a uz POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, na projektu kao partneri sudjeluju Grad Zagreb i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva. Projekt se provodi od 1. prosinca 2018. do 30. studenog 2020. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.01.2019