Nezavisna scena kao estetički pokretač | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Nezavisna scena kao estetički pokretač

Izložba Čitaj dizajn! Dejana Dragosavca Rute prikazuje utjecaj njegova rada na nezavisnim časopisima na šire estetičke tendencije tijekom zadnjih dvadesetak godina.

25.10.2017 - 07.11.2017 , Karlovac - Galerija Zilik
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 25. listopada, u 19 sati u Galeriji Zilik u Karlovcu otvara se izložba Čitaj dizajn! Magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih dizajnera Dejana Dragosavca Rute.

Izložba obuhvaća radove nastale od kraja 90-ih do danas i uključuje Rutino grafičko oblikovanje publikacija kao što su Arkzin, Godine Nove, Nomad, Libra Libera, Gordogan, Frakcija i Up&Underground. Cilj izložbe je prikazati utjecaj dizajna na šire estetičke tendencije tijekom zadnjih dvadesetak godina.

Čitaj dizajn! jedan je od nekoliko zasebnih izložbenih modula koji su zajednički predstavljeni u Splitu 2015. godine pod nazivom Studije slučajeva, a potom su izlagani u različitim formatima u Zagrebu, Rovinju, Puli, Rijeci, Podgorici.

Izložba je dio aktivnosti 404 - Still Not Found koje udruga KA-MATRIX provodi u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad .017. Aktivnosti podrazumijevaju organizaciju izložbi u javnim prostorima i predstavljanje rada umjetnika koji su utjecali na nezavisnu kulturnu scenu.

Izložba je otvorena do 7. studenog.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 24.10.2017