Ništa se neće dogoditi u Rijeci | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Ništa se neće dogoditi u Rijeci

Ništa se nije dogodilo u Sarajevu, Nišu i Moravicama (7 puta), Beogradu, Splitu, Zagrebu, Osijeku, Ohridu, Sofiji, a sad se po prvi puta ništa neće dogoditi u Rijeci.

21.08.2014 - 24.08.2014 , Rijeka - Galerija Drugo more
  • A
  • +
  • -

Hakeri, aktivisti, zagovornici slobodnog softvera svoje sljedeće Ništa se neće dogoditi okupljanje organiziraju u Galeriji Drugo more od 21. do 24. kolovoza 2014.

Programu konferencije Ništa se neće dogoditi prethodit će tri najavna predavanja: Marcella Marsa iz Zagreba, Jana Gerbera i Sebastiana Luetgerta iz Berlina te piratkinje Spideralex iz Barcelone. Predavanja se održavaju u četvrtak, petak i subotu s početkom u 20 sati u Galeriji Drugo more u Filodrammatici, a teme su Javna knjižnica (Public Library – Memory of the World), korisnička sučelja velikih online arhiva (Open Media Library) i inicijativa Calafou, postkapitalistička samoodrživa eko-kolonija. U subotu ujutro počinje program NSND antikonferencije, a traje do nedjelje navečer.

Marcell Mars: Public Library – Memory of the Worldetvrtak, 21. kolovoza, 20 sati)

Javna knjižnica projekt je hibridne medijske prirode čiji je cilj izgradnja decentralizirane, distribuirane, komunikacijske mrežne platforme za razmjenu znanja te produkciju znanja o prirodi i praksi razmjene znanja.

Sebastian Luetgert & Jan Gerber: Korisnička sučelja velikih online arhiva (petak, 22. kolovoza, 20 sati)

Zajedno s Janom Gerberom Sebastian je razvio softver pan.do/ra, a na njegovim temeljima i distribuirani mrežni softver za razmjenu knjiga i knjiških kataloških podataka: Open media library. Sebastian je velike online arhive filmova, knjiga i tekstova, selektirao, kurirao, o njima pisao, artikulirao, organizirao konferencije, završio optužen na sudu, ali i pisao softverske alate koje arhive čine svima dostupnim, pretražive prema boji, broju montažnih rezova, riječima u titlovima, geolokacijama, glasnoći, saturaciji ili dužini trajanja.

Spideralex: Inicijativa Calafou (subota, 23. kolovoza, 20 sati)

Calafou je postkapitalistička samoodrživa eko-kolonija blizu Barcelone u Španjolskoj.

 #NSND konferencija – od subote ujutro do nedjelje navečer (23.-24. kolovoza, 9-23 sata)

Više informacija i detaljan program konferencije potražite na na nsnd.org.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.08.2014