Nit cirkuske priče | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Nit cirkuske priče

U sklopu CircusNext Platforme Cirkorama ugošćuje francusku cirkusku grupu La Geste koja predstavlja svoj rad u nastajanju Ne mogu umrijeti. No tko može živjeti pod surovim svjetlom?

12.03.2019 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

U sklopu CircusNext Platforme u 2019. Cirkorama ugošćuje predselektiranu francusku cirkusku grupu CIE La Geste.

Projekt radnog naziva Ne mogu umrijeti. No tko može živjeti pod surovim svjetlom? satkan je na tragu figura tri Parke (suđenice) iz grčko-rimske mitologije, koje postavljaju mjere životu i određuju čovjekovu sudbinu. Prešutna veza je nit između tri umjetnice i njihovih cirkuskih rekvizita. Padom trapezistice, stalnim buđenjem smrti, javlja se nit cirkuske priče i rasteže se između ova tri ženstvena i fantazmagorična lika…Tri djevojke su istovremeno marionete sudbine i objektivne promatračice priče. Tko vodi kolo: užad, artistica na trapezu, sudbina?

Cirkuska kompanija La Geste spaja tri žene i cirkuske performerice: Lucie Lastella (FR), Anahi de las Cuevas (ES) i Marlene Vogele (FR) za vrijeme završnog projekta Marlene Vogele na CNAC-u, 2016., a 2018. izabrane su među 12 predselektiranih cirkuskih grupa i umjetnika/ca za CircusNext PLaTFoRM 2018.-2019.

Discipline koje koriste u radu na kreaciji (Cyr wheel, zračni krug i swinging trapez) neprestano razvijaju u smjeru priče koja raste, na vrlo specifičan i originalan način u izvedbenom smislu.

Cie La Geste boravi u Zagrebu od 4. do 13. ožujka na rezidenciji u Pogonu Jedinstvo, gdje će svoj rad u nastajanju predstaviti javnosti 12. ožujka u 19 sati.

Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na mail adresu

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.03.2019