NMG@PRAKTIKA 2021. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

NMG@PRAKTIKA 2021.

Udruga Mavena poziva umjetnike/ice i kustose/ice na prijave za natječaj za izlaganje i kuriranje u 2021. godini.

ROK: 20.07.2020
  • A
  • +
  • -

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje, a kustose da se prijave na natječaj za kuriranje u 2021. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Naglasak je oba natječaja na mlađim autorima i autoricama, studentima i umjetničko–kustoskim suradnicima na početku svoje profesionalne karijere.

Poziv umjetnicima otvoren je za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2021. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta ili skice, a u tom je slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova. Prijavnica za umjetnike nalazi se ovdje.

Kustosi/ce koji se prijavljuju samostalno ne trebaju predavati novu koncepciju već izbor iz dosadašnjih tekstova i koncepcija kako bismo stekli uvid u područje interesa i stil pisanja. Ukoliko nemaju dosadašnjeg iskustva i na početku su svoje profesionalne karijere mogu odabrati neku aktualnu izložbu ili novomedijski projekt te ga obraditi u tekstu (do jedne i pol kartice). Ukoliko budu odabrani radit će na jednoj ili više izložbi u sklopu programa NMG@PRAKTIKA u 2021. godini. Rad kustosa ili kustosice bit će honoriran. Prijavnicu za kustose potražite ovdje.

Prijave će razmatrati stručni žiri u sastavu: vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, vizualna umjetnica i kustosica Tina Vukasović Đaković, vizualna umjetnica Tihana Mandušić i dizajner Nikola Križanac.

Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2020. godine na web stranici Mavene, te će prijavitelji_ce biti obaviješteni mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Rok za prijavu je 20. srpnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 18.06.2020