No Wave | kulturpunkt

Najave Koncert

<

No Wave

Jedna od najbolje čuvanih tajni hrvatske rock glazbe - Trobecove Krušne Peći - legendarni avangardni postpunk bend prvi put dolazi u KSET iako je tek nekoliko godina mlađi od njega.

07.02.2014 , Zagreb - KSET

Bend je osnovan 1981., te se svojom marginalnom glazbom i grotesknim nastupima izdvaja kao alternativa novom valu koji je vladao mainstream rockom 80-ih. Usporedimo li događanja u New Yorku, mogli bismo reći da su uz Sexu bili zagrebački No Wave. Čvrsti funk groove, punk etika, tjeskobna atmosfera, free jazz uleti saksofona i provokativni tekstovi savršena su formula da ovaj bend ostane zauvijek zapamćen u povijesti hrvatskog rocka.

Godine 1987. bend koji je zbog svojeg provokativnog imena, kontroverznih tekstova i glazbe koja nije za svačije uši nailazio na barijere tadašnje vlasti, prestao je s radom. Danas, 30 godina stariji, ponovo okupljeni, još uvijek su jednako svježi, intrigantni, bizarni i drski. Njihovo posljednje izdanje, S mukom žvaču trubadurov vrat, možete besplatno skinuti na bandcamp stranici ili kupiti na vinilu koji je izdan u jedinstvenom primjeru suradnje preko 15 domaćih nezavisnih izdavača.

U KSET-u, 7. veljače, pridružit će im se kultni zagrebački noise rock bend 90-ih Brujači. Kroz dva desetljeća bend se odvojio od ove ladice u koju smo ih upravo stavili, te se izvrsno suočio sa svakim glazbenim žanrom u koji su krenuli. Ono što spaja sve faze Brujača, karakteristični je zvuk koji s godinama evoluira i britki humor koji se proteže njihovim tekstovima.

Karte možete kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 35 kuna. Na ulazu karta će koštati 45 kuna, a ulaz se otvara u 20 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 31.01.2014