Noć performansa u Zadru | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Noć performansa u Zadru

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru 21. festivala Zadar snova.

ROK: 01.08.2017

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru 21. festivala Zadar snova.

Rok prijave je 1. kolovoz, 2017. Naknada troškova 1500 kuna. 

Noć performansa je site-specific događaj posvećen izvedbenoj umjetnosti u kojem su umjetnici pozvani predstaviti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na vlastitu praksu. 

Uz inovaciju forme, ideja i estetike, neke od tema radova koje se želi podržali su vezane uz istraživanje novih pristupa održivog društva kao pitanje migracija i gospodarstva pa od klimatskih promjena do traćenja Zemljinih resursa, proizvodnje hrane do rebalansiranja odnosa spram tehnologije. 

Također neka od aktualnih pitanja koja se tiču i dinamike na globalnoj razini: kako da oni koji najmanje utječu na klimatske promjene ne budu pogođeni njihovim posljedicama, i kako se nanovo povezati s lokalnim društveno-ekonomskim kontekstom, a da se ne naruše odnosi na globalnoj razini. Radovi mogu progovoriti u ime onih koji to sami ne mogu, od životinja do svega što ne može dići vlastiti glas u globalnom dijalogu o ekološkoj krizi, a također se i kritički postaviti spram eko-aktivizma i ne-održivog turizma.

Prijava mora sadržavati: Pismo namjere uz opis projekta (do 2 karica teksta), kratki životopis, ako postoji s linkom na video nekog rada i predloženu tehničku listu slati na mail adrese Zadra snova ili Perforacija. Pitanja o prijavi i samom događanju možete uputiti na broj telefona 095/5108563.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.07.2017