Noćni pohod po mojoj sobi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Noćni pohod po mojoj sobi

Jubilarnu 35. godinu Galerija Događanja završava izložbom jedne od zanimljivijih autorica hrvatske likovne scene - Ines Krasić.

21.12.2016 - 14.01.2017 , Zagreb - Galerija Događanja

"Naziv za instalaciju Ines preuzima od Xaviera de Meistrea (Expédition Nocturne Autour de ma Chambre, 1825.) koji, parodirajući ideju Velikog putovanja, navodi kako je moguće uvijek i iznova otkrivati svijet, u banalnom vidjeti uzbudljivo, u običnom čudesno. Time život ponovno postaje igra vrijedna pripovijedanja. Međutim, izbor izloženih predmeta je bizaran. Doima se poput pljačkaškog upada u inventar podsvjesnog, iz kojega, jednom izronjeni na površinu i predani stvarnosti, predmeti postaju suhi i racionalni artefakti. To je potencirano i njihovim detaljnim likovnim opisom. Naime, predmeti su na kutijama prikazani sa šest strana. Odabirom medija i postavom, simulirana je prenatrpanost i nakićenost blagdanskih izloga, dok je odabirom motiva fingirano obilje naracije koje se osipa tim više što je bliže površini", piše o izložbi Željko Mrkšić.

Otvorenje izložbe Ines Krasić Noćni pohod po mojoj sobi najavljeno je za srijedu, 21. prosinca 2016. u 19 sati u Galeriji Događanja.

Ines Krasić dokazala se na hrvatskoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni brojnim izložbama, izražavajući se u različitim medijima u rasponu od grafike, grafičkih objekata, instalacija, multimedije do device arta. Njeni radovi nalaze se u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Kabineta grafike HAZU u Zagrebu, Zbirci suvremene umjetnosti Filip Trade te Grafičkoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Dobitnica je više nagrada za svoj umjetnički rad.

Izložba je otvorena do 14. siječnja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.12.2016