Noise večer | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Noise večer

Živ Žav Žur dovodi talijanske grupe Mombu i OvO koje nude puno više od noisea, a što posebno dolazi do izražaja u njihovim live nastupima.

22.01.2014 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

Dva odlična i iskusna talijanska noise benda, Mombu i OvO, nude puno više od noisea što posebno dolazi do izražaja u njihovim live izvedbama. Zajedno su na europskoj turneji na kojoj predstavljaju svježe studijske uratke. Kao i za sve Živ Žar Žur koncerte, ulaz je besplatan uz slobodan pristup donacijskoj teglici.

Mombu novi je projekt Luce T.Maia, bariton saksofoniste fantastičnog i zagrebačkoj publici već poznatog talijanskog jazz impro noise benda Zu kojeg smo ranijih godina mogli slušati u sklopu Žednog Uha, i Antonia Zitarellija, bubnjara otkačenog tria Neo. Kroz ovaj duet, Luca i Antonio svom bogatom jazz, hardcore i metal iskustvu dodaju afričke ritmove, te stvaraju glazbenu alkemiju - čudovišni voodoo hipnotički Afro/Grind. Mombu su nedavno izdali svoj treći album Niger za Subsound Records.

 

OvO jedan je od najaktivnijih bendova sa noisy rock scene koji je kroz svojih 700+ koncerata prošao više manje cijeli svijet od Mexica preko Turske do Rusije i SAD-a, a brojnošću i zanimljivošću ne zaostaju ni studijska izdanja, pa tako na ovoj turneju, predstavljaju svoj sedmi album Abisso izdan za etiketu Supernatural Cat. OvO je duo kojeg čine opsjednuta gitaristica/pjevačica i metal bubnjar na minimalističkom setu. Postoje 13 godina, a u legendu su ih odveli i zanimljivi stage nastupi na kojima pokazuju i svoj dar i za kostimografiju. Ono što sviraju nije noise, nije metal, nije doom, nije punk, nije rock'n'roll, iako imaju elemente od svega toga po malo. Ne radi se ni o avangardi ni improvizaciji, tako da je OvO bend koji se ne može jednoznačno definirati.

 

 

Svirka u klubu Attack! u srijedu, 22. siječnja, počinje u 21 sat.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.01.2014