Nomadski prostori izvedbe | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Nomadski prostori izvedbe

Teorijsko-praktična radionica namijenjena je radnicima u kulturnom sektoru, kao i svim ostalima koji žele proširiti svoja znanja o uspostavi novih prostora za različita kulturna događanja.

ROK: 28.03.2022
  • A
  • +
  • -

U proteklih dvadesetak godina, cirkuski šatori doživljavaju veliki umjetnički povratak u cijeloj Europi. Prepoznati su kao zanimljivi i funkcionalni objekti za održavanje različitih kulturnih manifestacija čiji se naizgled tradicionalni prostor za izvedbu stavlja u suvremeni kontekst. Osim za potrebe cirkusa, često ih možemo vidjeti i na različitim glazbenim, filmskim, kazališnim, plesnim te festivalima ulične umjetnosti.

Cirkuski šator CirkoBalkana kolektiva, od svog dolaska na naše prostore, osim suvremenom cirkusu, pruža prostor za izvedbu i nizu srodnih umjetničkih formi. Poučeni dugogodišnjim iskustvom rada u cirkuskim šatorima, te uvidom u potrebe na kulturnoj sceni, udruga Cirkorama provodi radionicu koja će polaznicima pružiti uvid u bolje razumijevanje ovog prostora – nomadske institucije – kao izvedbenog prostora. Cilj je polaznicima omogućiti kompletan uvid u mogućnosti koje šator pruža sa svojom infrastrukturom koja je potrebna za njegovo funkcioniranje.

Radionica je prvenstveno namijenjena radnicima i radnicama u kulturnom i kreativnom sektoru – tehničarima_kama, kao i svim drugim kulturnim djelatnicima_ama koji žele proširiti svoja znanja u oblasti novih prostora namijenjenih za različita kulturna događanja. 

Radionica se održava od 1. do 3. travnja .2022. godine u dvorištu Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, u sklopu projekta "Nacionalna cirkuska platforma". Radionica je zamišljena kao teorijsko-praktični poligon, na koncu koje će se kao završni produkt u dvorištu postaviti cirkuski šator u funkciju.

Voditelji radionice su Domagoj Šoić, Nikola Mijatović i Milan Manić, a sudjelovanje je besplatno.

U prijavi za sudjelovanje potrebno je navesti ime i prezime, dob i zanimanje. Prijave se šalju putem maila, najkasnije do 28. ožujka 2022. u 15:51 h.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 22.03.2022