Nova edukacijska sezona | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Nova edukacijska sezona

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus osnovana je kako bi se susretali i educirali pojedinci u izvedbenim praksama.

01.11.2013 , Rijeka - Molekula
  • A
  • +
  • -

Organizacija aktivno djeluje u području izvedbenih umjetnosti kroz organizirane radionice, rezidencije, istraživanja, predavanja i projekcije, međunarodne i nacionalne produkcije te kulturne programe u zajednici.

Neformalnim programom tokom desteljeća svoga postojanja, Udruga je oplemenila i kultivirala nepostojanje sustavnog visokog obrazovanja ovih izričaja u Hrvatskoj, stvarajući nove generacije izvedbenih umjetnika i umjetnica.

U novoj edukacijskoj sezoni 2013./2014. organiziraju se edukacijski ciklusi glume i performansa, suvremenog plesa (početni i napredni), trbušnog ft. suvremenog plesa te yoge i baleta, te najavljuju intenzivne radioničke cikluse i rezidencije u 2014. godini. 

Očekuju se gostovanja Larise Lipovac, Brune Isakovića, Studija za suvremeni ples iz Zagreba, Mateje Bučar (DRUM/SLO) kao i mnogih drugih. Kroz intenzivne radionice i rezidencije u Rijeku se želi dovesti najkvalitetnije umjetnike i umjetnice koji će svojim znanjem i iskustvom pridonijeli razvoju riječke scene.

Programi se odvijaju unutar Saveza udruga Molekula, Delta 5/I, a kroz edukacijske programe predviđen je rad na projektu koji će biti predstavljen publici.

Prijave za radionice primaju se do 1. studenog putem linka koji vas vodi na službenu stranicu Prostora Plus a na kojoj možete provjeriti raspored edukacije i širi opis edukacijskih programa.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 25.10.2013