Nova Gradska knjižnica | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Nova Gradska knjižnica

Zagrebačka Gradska knjižnica će kroz izložbu i okrugli stol, uz prikaz rada, programa i bogate povijesti djelovanja, ukazati na potrebu izgradnje ili uređenja novog prostora.

25.02.2013 - 26.02.2013 , Zagreb - ZgForum
  • A
  • +
  • -

Na okruglom stolu na temu nove zgrade Gradske knjižnice, sudjelovati će  predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva kulture, te arhitektonske, urbanističke i knjižničarske struke, a kao ishod se očekuje uvrštavanje nove Gradske knjižnice u razvojnu strategiju Grada Zagreba, iznalaženje mogućih lokacija u gradu za trajno rješenje smještaja Gradske knjižnice i  imenovanje Povjerenstva za odabir najpogodnije lokacije.

Strateški ciljevi Gradske knjižnice su razvoj usluga i programa namijenjenih svim građanima Zagreba, od dostupnosti različitih vrsta građe i informacija do tribina, izložbi, radionica, programa poticanja svih vrsta pismenosti, socijalne integracije, multikulturalnosti, cjeloživotnog učenja, uklapaju se u strateške ciljeve Zagreba. Stoga odluka o trajnom smještaju tako važne kulturne ustanove grada, pretočena u strateški razvojni projekt, ima svoje mjesto u Razvojnoj strategiji Grada Zagreba - ZagrebPlan 2020, čiji je nositelj izrade Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Otvorenje izložbe je u srijedu 20. veljače u 19 sati u prostoru ZgForuma. Okrugli stol i stručna rasprava bit će održani u ponedjeljak 25. veljače u 13 sati u prostoru ZgForuma.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 18.02.2013