Nova imena | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Nova imena

U srijedu, 12. lipnja, u 19 sati u Galeriji ULUPUH bit će otvorena izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti.

12.06.2013 - 21.06.2013 , Zagreb - Galerija ULUPUH
  • A
  • +
  • -

Ova već tradicionalna godišnja izložba, koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavit će radove studenata dodiplomskog i diplomskog Studija snimanja, nastale tijekom nastave protekle akademske godine. Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova kao i likovni postav izložbe potpisuju Darije Petković, Jelena Blagović i Iva Prosoli.

I ove će se godine, kao i proteklih, predstaviti radovi koji su rezultat cjelogodišnjeg studentskog rada. U okviru zadanih i slobodnih tema studenti izlažu pejzaže, portrete, aktove, kritički promišljaju sadašnjost i prošlost  ili pak grade intimne priče.

"Već dugi niz godina izložba studenata snimanja i fotografije Akademije dramske umjetnosti nosi naziv Nova imena. Međutim nekolicina studenata, koja izlaže na ovoj preglednoj izložbi, već je dobro poznata fotografskoj publici. Posljednjih godina, studenti su sudionici  mnogih izložbi i natječaja, kao što su Rovinj Photodays, natječaj THT-a, Essl Art Award, Erste fragmenti, New Now festival,… te nerijetko i dobitnici nagrada, pa više i ne možemo reći da se radi o posve novim imenima. Takva promjena situacije, sasvim sigurno potvrđuje ulogu Akademije, prvenstveno Katedre za fotografiju u formiranju domaće  fotografske scene. I ove je godine u okviru Katedre za fotografiju napravljen  izbor fotografija, koje su nastajale na fotografskim kolegijima pod mentorstvom Sandre Vitaljić, Jelene Blagović i Darija Petkovića. (…) Zajedničko studentsko izlaganje na izložbi Nova imena od velike je važnosti, kako za same studente, jer nekima je to ipak prva prilika da predstave svoje radove javnosti i suoče se s prvim komentarima i kritikama, tako i za publiku, koja ima priliku na jednom mjestu sagledati najbolje od godišnje fotografske produkcije Akademije dramske umjetnosti, i pratiti razvoj imena iz godine u godinu", navodi Iva Prosoli u katalogu izložbe.

Izložba će biti otvorena u srijedu, 12. lipnja, u 19 sati, a možete je pogledati do 21. lipnja. Ulaz je slobodan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.06.2013