Nova kolekcija: Kamensko | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Nova kolekcija: Kamensko

Dan kvarta i manifestacija Jesen na Knežiji u mnoštvu za lokalnu zajednicu interesantnog sadržaja predstavlja i novu kolekciju radnica Kamenskog.

01.10.2016

Da je početak jeseni idealan za provesti vrijeme vani vrlo dobro znaju stanovnici zagrebačkog kvarta Knežija. Tradicionalno, jedan od tih dana rezerviran je za dan kvarta i manifestaciju pod nazivom Jesen na Knežiji, koja će ovoga puta, uz kulturno-umjetnički program i lokalnu gastro ponudu, predstavitii i jesensku kolekciju radnica Kamenskog.

Park kod Doma kulture Knežija lokacija je na kojoj će se u subotu, 1. listopada tijekom cijeloga dana predstavljati kvartovski vrtići, škole, udruge i klubovi, ali i obrtnici zahvaljujući kojima će se posjetiteljima dijeliti palačinke i med. 

Dopodnevni program pretežno je namijenjen djeci. Radionicom Fotografi u praksi - Izrada digitalne priče Centar za kulturu Trešnjevka će predstaviti novi projekt Multimedijska akademija. Besplatne radionice, sportski poligon i mali ZOO samo su dio sadržaja za djecu. Popodne, uz plesne i glazbene nastupe, posjetiteljima će modnom revijom kolekciju “Jesen na Knežiji” predstaviti radnice Kamenskoga koje su nedavno obilježile šestu godinu od početka borbe za vlastita prava.

Jesen na Knežiji jedna je u nizu  manifestacija unutar programa CeKaTe u kvARTu čiji cilj je izravno potaknuti upoznavanje lokalne kulturne ponude i dijalog s kvartovskim vijećnicima. Tako je i ovoga puta organiziran razgovor s vijećnicima Mjesnog odbora Knežija i vijećnicima Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug, tijekom kojega će građani moći postaviti pitanja vezana za uređenje kvarta.

Više informacija o programu ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.09.2016