Nova kolekcija: Kamensko | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Nova kolekcija: Kamensko

Dan kvarta i manifestacija Jesen na Knežiji u mnoštvu za lokalnu zajednicu interesantnog sadržaja predstavlja i novu kolekciju radnica Kamenskog.

01.10.2016
  • A
  • +
  • -

Da je početak jeseni idealan za provesti vrijeme vani vrlo dobro znaju stanovnici zagrebačkog kvarta Knežija. Tradicionalno, jedan od tih dana rezerviran je za dan kvarta i manifestaciju pod nazivom Jesen na Knežiji, koja će ovoga puta, uz kulturno-umjetnički program i lokalnu gastro ponudu, predstavitii i jesensku kolekciju radnica Kamenskog.

Park kod Doma kulture Knežija lokacija je na kojoj će se u subotu, 1. listopada tijekom cijeloga dana predstavljati kvartovski vrtići, škole, udruge i klubovi, ali i obrtnici zahvaljujući kojima će se posjetiteljima dijeliti palačinke i med. 

Dopodnevni program pretežno je namijenjen djeci. Radionicom Fotografi u praksi - Izrada digitalne priče Centar za kulturu Trešnjevka će predstaviti novi projekt Multimedijska akademija. Besplatne radionice, sportski poligon i mali ZOO samo su dio sadržaja za djecu. Popodne, uz plesne i glazbene nastupe, posjetiteljima će modnom revijom kolekciju “Jesen na Knežiji” predstaviti radnice Kamenskoga koje su nedavno obilježile šestu godinu od početka borbe za vlastita prava.

Jesen na Knežiji jedna je u nizu  manifestacija unutar programa CeKaTe u kvARTu čiji cilj je izravno potaknuti upoznavanje lokalne kulturne ponude i dijalog s kvartovskim vijećnicima. Tako je i ovoga puta organiziran razgovor s vijećnicima Mjesnog odbora Knežija i vijećnicima Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug, tijekom kojega će građani moći postaviti pitanja vezana za uređenje kvarta.

Više informacija o programu ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.09.2016