Nova mlada u kući | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Nova mlada u kući

Martina Miholić, OKO i Petra Mrša izlažu radove u londonskoj Galeriji Hoxton u sklopu projekta The Balkan Bride’s Wedding: Croatian Wedding.

Petra Mrša

"Tri renomirane mlade hrvatske umjetnice povezale su se zajedničkom težnjom: udati se u Velikoj Britaniji. Njihova ustrajnost u ostvarivanju svojih nauma potaknula je ravnatelja prestižne galerije Hoxton galerije ponuditi im prostor kako bi bar na nekoliko dana uspjele na imaginativan način uprizoriti svoj san", ističe se u najavi izložbe. 

Multimedijalna i socijalno angažirana umjetnica Martina Miholić, umjetnica OKO i fotografkinja, sociologinja i psihologinja Petra Mrša trenutačno osim londonske adrese dijele percepciju senzibiliziranu na razlike, potrebu za prilagodbu novoj sredini te njezinim pravilima i očekivanjima. 

“Mlade će umjetnice na svojoj izložbi u prestižnoj londonskoj galeriji Hoxton nakon upriličenja srdačne, prisne i tople dobrodošlice, popraćene ispijanjem šljivovice preispitati svoju ulogu i obaveze kao ‘nove mlade u kući’. Hoće li Martina, OKO i Petra proći test ili će se uspostaviti kako nažalost imaju ‘falingu’? Hoće li se njihov kulturalni miraz biti dovoljan i hoće li pridobiti 'nove ukućane svojim vještinama i znanjima, saznat ćemo uskoro”, stoji u najavi izložbe koja će biti otvorena od 2. do 6. svibnja.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.04.2014