Nova mreža novih tehnologija | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Nova mreža novih tehnologija

U Zagrebačkom plesnom centru tijekom veljače bit će održan program europske mreže za plesno stvaralaštvo SPAZIO.

SPAZIO, europska mreža za plesno stvaralaštvo, namijenjena je mladim plesnim umjetnicima, s naglaskom na odnos između plesa i drugih umjetničkih disciplina kako bi se ispitivala, razmatrala i osnažila plesna umjetnost. Jednogodišnji program uključuje ciklus od pet rezidencija u zemljama partnera. Program obuhvaća radionice, predavanja, diskusije, a sudionici sudjeluju u kreativnim procesima i stvaraju novi rad na temelju stečenih iskustava. Istovremeno, projekt stvara novu mrežu umjetnika i umjetničkih djela za lokalnu zajednicu partnerskih gradova.

Rezidencija u Zagrebu bit će održana od 9. do 23. veljače u Zagrebačkom plesnom centru, a  fokus je na plesu i interakciji s novim tehnologijama te također uključuje kreativan laboratorij koji vode Andrea Božić (HR/NL) i Julia Willms (DE).

U subotu i nedjelju, 15. i 16. veljače, BADco. izvest će svoj protuprijedlog televiziji kakvu poznajemo naziva TVolution will not be televised. Ova izvedbena instalacija je zatvorena petlja televizijskog okoliša napučenog izvedbenim intervencijama u polju melodramatskog kao dominantnog društvenog sentimenta naše epohe. TVolution will not be televised koristi ALVES sustav za algoritamsku montažu video materijala uživo nastao u suradnji s njemačkim dizajnerom sučelja Danielom TuringomTakođer, članice BADco.-a Ivana Ivković i Zrinka Užbinec sudjeluju u programu SPAZIO vođenjem kreativnog laboratorija uz korištenje još jednog softverskog programa koji je BADco. razvio u suradnji s Danielom Turingom, alatke Whatever Dance Toolbox.

SPAZIO zajedno organiziraju ICKAmsterdam - Amsterdam, Nizozemska, CSC DanceHouse – Bassano del Grappa, Italija, Hrvatski institut za pokret i ples – Zagreb, Hrvatska, Art Stations Foundation – Poznan, Poljska.

Više informacija potražite ovdje.

ZPC / BADco.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.01.2014