Nova njemačka strip-kultura | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Nova njemačka strip-kultura

Arne Bellstorf, Anke Feuchtenberger, Reinhard Kleist, Christina Plaka, Ulf K samo su neki od umjetnika čiji se radovi mogu vidjeti u okviru izložbe plakata Comics, Manga & Co.

15.02.2012 - 17.03.2012 , Split - Goethe institut
  • A
  • +
  • -
Ovi autori pripadaju dvama generacijama umjetnika koji su zadnjih godina na razne načine obilježili njemačku strip-kulturu, od strip avangarde preko crtanih romana pa sve do Mangi.

Koncept izložbe Manga & Co. – Die neue deutsche Comic-Kultur zajednički potpisuju kustos i stručnjak za stripove Matthias Schneider i Goethe-Institut. Izložba se može pogledati od ponedjeljka do srijede od 10 do 18 sati te četvrtkom i petkom od 10 do 14 sati. Izložbu će popratiti natjecanje za učenike kao i njemačko-hrvatski strip susret u ožujku.

Tako će se njemački književni časopis Blumenfresser i hrvatski strip-kolektiv Komikaze zajednički predstaviti izložbom Vrste / Arten u Galeriji SC od 8. do 17. ožujka. Također, u Metkoviću, Splitu i Zadru će se od 5. do 9. ožujka održati stručni skup tijekom kojeg će Ralf Klötzke govoriti o mogućnostima uporabe stripa u nastavi stranog jezika, a pritom će se uz pomoć digitalnih medija izrađivati nastavni scenariji za postojeće stripove kao i vlastite sekvence stripa. 

Velik broj suvremene njemačke produkcije strip-umjetnosti dostupan je i u knjižnici Goethe Instituta u Zagrebu. 

Ilustracija: Arne Bellstorf, Was sind Graphic Novels?

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.02.2012