Nova prisutnost | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Nova prisutnost

Časopis Nova prisutnost objavio je natječaj za objavljivanje radova iz područja humanističkih i društvenih znanosti.

15.02.2011 - 20.05.2011
  • A
  • +
  • -

Pluridisciplinarni časopis za intelektualna i duhovna  pitanja Nova prisutnost objavio je natječaj za objavljivanje radova iz područja humanističkih i društvenih znanosti, i to napose s područja  filozofije, sociologije i sociologije religije, psihologije, politologije, ekonomije, teologije i duhovnosti.

Časopis se bavi najvećim dijelom suvremenom, a ne povijesnom tematikom, sa čijeg područja objavljuje pojedine priloge iznimno.

Cilj je časopisa otvaranje prostora za slobodni dijalog o svim relevantnim i važnim pitanjima suvremenog čovjeka i društva i za promicanje temeljnih ljudskih vrednota u duhu univerzalnog humanizma i za njihovu  afirmaciju u društvu u službi čovjeka i zajednice.

U svakom broju časopisa  objavljuju se znanstveni radovi (sa sažecima na engleskom i hrvatskom), stručni članci, eseji, promišljanja i razmatranja, otvoreni dijalozi, priopćenja, recenzije  i prikazi. 

Nova prisutnost je referirana u priznatim međunarodnim znanstvenim bazama podataka CSA Sociological Abstracts Database, Worldwide Political Science Abstracts i Religious and Theological Abstracts. U tijeku su koraci  za objavljivanje i u drugim bazama podataka.

Časopis sufinanciraju  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

Časopis redovito izlazi od 2003. godine i sada se objavljuje triput na godinu  u ukupnom broju od cca 450 tiskanih stranica godišnje, i to krajem travnja, kolovoza i prosinca.

 

Tekstovi (do 15 kartica) za broj 9/1-2011.  mogu se poslati mailom uredništvu najkasnije do 20. ožujka, a za broj 9/2-2011.  do 20. svibnja.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 15.02.2011