Nova splitska strip-scena | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Nova splitska strip-scena

Gost tribine Strip-tease Matka Vladanovića je splitski stripaš Ivan Svaguša.

22.09.2015 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

"Nedavno smo čačkali po kalendaru pa neočekivano došli do zaključka da ova tribina, evo, ulazi u četvrtu godinu postojanja. Navelo nas je to na neka promućurna zapažanja o tome kako vrijeme leti, a godišnja dobra prolaze te na još neke sitnice od kojih bi se dao napisati zapaženi mistični haiku. Istovremeno, opazili smo kako je program Strip-teasea Matka Vladanovića fokusiran na autore sa zagrebačkom adresom pa se slučajnom promatraču može učiniti kako izvan Zagreba ničega ni nema

Kako bi barem donekle ispravili tu sliku, na otvorenje nove sezone Strip-teasea odlučili smo pozvati Ivana Svagušu, akademskog slikara iz Splita i jednog od motora mlađe splitske scene. Svaguša je, u suradnji sa znanstvenom novakinjom na građevinskom fakultetu Majom Karačić, odgovoran za nekoliko zapaženih albuma (Corpseman/Čovjek leš, Nevidljive priče, Sexualni odgoj, Pogrde), KLFM-ovu radio-emisiju Bučni stripovi, a u zadnje vrijeme dio svoje energije posvećuje inovativnom radu s djecom iz čega su nastali strip-projekti poput Pretežno vedro čiji je izdavač, eto kurioziteta, Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izavanbolničko liječenje ovisnosti.

U utorak u Booksi rasprest će se priča o novijoj splitskoj sceni, aktivističkim, komunikacijskim i terapeutskim potencijalima stripa te predstojećim projektima iz splitske kuhinje. Dođite i pričajte s nama", stoji u najavi tribine.

Strip-tease Matka Vladanovića s Ivanom Svagušom održat će se u utorak, 22. rujna s počekom u 19 sati

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.09.2015