Nova znanja o različitim medijima | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Nova znanja o različitim medijima

Ured za fotografiju objavio je tri fotografske monografije u novoj ediciji F11, autora Hane Miletić, Hrvoja Slovenca i Bojana Mrđenovića.

20.12.2016 , Zagreb - Kulturni informativni centar (KIC)
  • A
  • +
  • -

U utorak, 20. prosinca, u 19 sati u prostorijama KIC-a u Preradovićevoj 5 u Zagrebu, bit će predstavljene tri knjige o suvremenoj fotografiji u ediciji F11 koje je Ured za fotografiju objavio zahvaljujući donaciji Zaklade Adris. To su knjige Hrvoja SlovencaHrvatska rapsodija: Pograničja, Hane MiletićStreet Photography te Bojana MrđenovićaToplice.  

U promociji će sudjelovati autori, Ivana Vučić i Sandra Križić Roban iz Ureda za fotografiju, a knjige će predstaviti Maša Bajc i Jasna Jakšić

"Nakladnička djelatnost Ureda za fotografiju nadovezuje se na višegodišnji rad udruge, u skladu s interesima za fotografiju koju i inače promoviramo na web portalu Suvremena hrvatska fotografija te u sklopu izložbenog programa u Galeriji Spot. 

Važno nam je predstavljanje i briga za suvremenu fotografiju u raznim njezinim pojavnostima. Serija fotografskih monografija F11 naš je odgovor na nedostatno kontinuirano objavljivanje o mediju fotografije. Riječ je o knjigama (malog) formata, u kojima se osim odabranih radova fotografa objavljuju kritičko-teorijski tekstovi o suvremenoj fotografiji. Na taj način, osim poticanja samoga fotografskog stvaralaštva sudjelujemo i u razvitku kritike i teorije suvremene fotografije u Hrvatskoj. 

Namjera nam je nastaviti nakladničku seriju, poticati istraživanja suvremene fotografije i njezinih značajki te u procese uključiti kritičare i teoretičare kako bismo scenu obogatili znanjima o raznovrsnim pristupima mediju.

Nakladnički projekt F11 zamišljen je kao međunarodna platforma znanja o suvremenoj hrvatskoj fotografiji koju se na ovaj način značajnije integrira u međunarodni kontekst, uz ostalo i stoga što su sve tri knjige objavljene na hrvatskom i engleskom jeziku". 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.12.2016