NOVAci | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

NOVAci

Program nastaje u suorganizaciji Pogona i WHW-a, a osmišljen je kako bi mladim povjesničima_kama umjetnosti i svima zainteresiranima za kustoske prakse pružio priliku za praktični rad.

ROK: 31.05.2021
  • A
  • +
  • -

Pilot-projekt NOVAci koji suorganiziraju Pogon i WHW osmišljen je kako bi potaknuo mlade povjesničare/ke umjetnosti i ostale zainteresirane za kustoske prakse u području suvremene umjetnosti da se angažiraju u praktičnom radu u tom polju, te da ujedno steknu prva iskustva u kuriranju pod mentorstvom Ane Kovačić i Lee Vene, kustosica aktivnih na domaćoj umjetničkoj sceni. Naglasak mentorskog rada s odabranim kustosom/icom ili kustoskim kolektivom bit će na pripremi izložbe, odabiru umjetnika, planiranju i realizaciji postava, izrađivanju budžeta, pripremi i tisku izložbene brošure, osmišljavanju i realizaciji otvorenja i popratnog programa te pisanju završnih izvještaja. 

Natječaj je otvoren za buduće kustose/ice ili kustoske kolektive iz Hrvatske koji su nedavno završili fakultete umjetničkog ili humanističkog usmjerenja, ili su studenti/ce diplomskog studija, bez značajnijeg iskustva kuriranja grupnih ili samostalnih izložbi. 
 
Prijave i upiti vezani uz natječaj šalju se putem maila. Prijava treba sadržavati: podatke o kustosu/kustoskim kolektivu, ime/imena autora/ica, adresu, telefon i email (jednog) od autora/ica te životopis svih autora/ica. Prijavama je potrebno priložiti tekstualni i/li vizualni prilog, raspis koncepcije teme i radni naslov izložbe kojom bi se autor/ica htio/htjela baviti u okviru izložbe. Opis izložbe može, ali i ne mora, uključivati popis umjetnika te odabrane radove. Duljina teksta ograničena je na 2 kartice, a popratni vizuali mogu zauzeti prostor 2 stranice. 
 
Rok za predaju prijava je 31. svibanj.
 
 
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 13.04.2021