Nove feminističke perspektive | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Nove feminističke perspektive

Centar za ženske studije dodijelio je nagrade temeljem natječaja za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike.

U srijedu, 27. studenog, održana je svečana dodjela nagrada studentima i studenticama koji su napisali najbolje radove na temu rodne problematike u 2013. godini. Već petu godinu zaredom, Centar za ženske studije raspisao je natječaj za najbolji studentski rad kako bi se među mladima u akademskoj zajednici povećao interes za to područje.

Od ukupno trideset i sedam pristiglih radova s nekoliko hrvatskih sveučilišta, odlukom povjerenstva u sastavu prof.dr.sc. Aleksandre Čižmešije, doc.dr.sc. Dubravke Crnojević Carić i prof.dr.sc. Nadežde Čačinovič dodijeljene su nagrade trima najboljima radovima u prostoru Centra za ženske studije.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su Petra Majdak, magistrica povijesti, za rad Konstrukcija ženskog identiteta u pravaškim humorističko – satiričkim listovima u drugoj polovini 19. stoljeća, Boris Rutić, magistar sociologije i pedagogije, za rad Emocionalna ideologija muškosti: primjena teorije Arlie Hochschilda i koncepta hegemonijske muškosti, te Tea Krušelj, magistrica komparativne književnosti i sociologije, za rad Upravljanje reprezentacijama "muslimanske djevojke" u javnom diskurzu i popularnoj kulturi Zapada.

Izvor: libela.org

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.11.2013