Nove generacije izvedbenih umjetnika | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Nove generacije izvedbenih umjetnika

Zvonimir Dobrović, programski direktor festivala Perforacije, održat će predavanje u sklopu hrvatske sezone u Francuskoj.

  • A
  • +
  • -

U sklopu hrvatske sezone u Francuskoj, održava se ciklus izvedbi, razgovora, predavanja i projekcija na desetak lokacija u Parizu: Hôtel Particulier Montmartre, Pompidou centar, Akademija likovnih umjetnosti u Parizu, FIAC 2012, CENTQUATRE Window / Lab A235, Zaklada Brownstone, Générateur/Frasq, Muzej lova i prirode.

Kustos ciklusa je Mehdi Brit, glavni urednik časopisa Diapo, kustos u Hôtel Particulier Montmartre, te povjerenik za izvedbene umjetnosti u sklopu hrvatske sezone. U programu će se održati i izlaganje uz razgovor sa Zvonimirom Dobrovićem, programskim direktorom festivala Perforacije i sezone Queer Zagreba. Izlaganje će se održati u ponedjeljak, 10. prosinca, u 20 sati u Hôtel Particulier Montmartre, s temom nove generacije hrvatskih izvedbenih umjetnika.

Osim izlaganja, zastupljen je niz umjetnika i djelatnika u kulturi s kojima je udruga Domino, čiji je utemeljitelj Zvonimir Dobrović, već surađivala, između ostaloga i Vlasta Delimar, Ivan Faktor, Tomislav Gotovac, Željko Kipke, Igor Grubić, Božena Končić Badurina, Zlatko Kopljar, Sanja Iveković, Siniša Labrović, Marko Marković, Dalibor Martinis, Zdravko Mustać, Sunčica Ostoić & Kontejner, Sandra Sterle, Slaven Tolj, Leila Topić i Goran Trbuljak.

Izvor: Domino / Fotografija © Kupus.net 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 10.12.2012