Nove ilustratorske vizije | kulturpunkt

Najave Festival

<

Nove ilustratorske vizije

Međunarodni festival ilustracije 36 Mountains po četvrti puta okuplja mlade autore i etablirane umjetnike iz Hrvatske i Europe.

06.09.2018 - 09.09.2018 , Zagreb - Galerija Bačva

Četvrto izdanje međunarodnog festivala ilustracija 36 Mountains održava se od 6. do 9. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje se predstavljaju inspirativni autorski radovi nekih od najutjecajnijih ilustratora iz Hrvatske i Europe. Jedna od novosti ovogodišnjeg izdanja je promjena prezentacijskog koncepta, dok će se predavanja, radionice i izložba grafika održati i u galeriji Oris.

Tijekom festivala svoje radove u formi bloka izrađenog u japanskom stilu predstavlja dvadeset i dvoje autora odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi te šest pozvanih umjetnika. U sastavu ovogodišnjeg žirija bili su organizatorica festivala Jelena Bando, ilustratorica Klara Rusan KLARXY i likovni kritičar Marko Golub. Umjetnici dolaze iz Hrvatske, Francuske, Italije, Danske, Nizozemske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a pored odabranih, na glavnoj izložbi sudjeluje i šest pozvanih, etabliranih umjetnika - grafiter Sarme, umjetnica Natalija Škalić, dizajner i ilustrator Ivo Matić, strip-autorica Ivana Armanini, ilustratorica Lisa Laubreaux te akademski slikar Damir Sobota.

Petak, 7. rujna, rezerviran je za pet predavanja, a u ulozi predavača naći će se grafiter Lonac, sarajevska umjetnica Imelda Ramović, grafički dizajner i ilustrator Srđa Dragović te kreativni direktor iz agencije 404 Fran Mubrin. Također, svi zainteresirani moći će posjetiti i kreativne radionice koje se održavaju u subotu, 8. rujna.

Glazbeni program te vrijeme održavanja panela i radionica s umjetnicima možete potražiti na službenoj internetskoj stranici, a ulaz tijekom sva četiri dana trajanja je besplatan.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 03.09.2018