Nove perspektive književnosti i likovnosti | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Nove perspektive književnosti i likovnosti

Jesenski dvobroj časopisa 15 dana donosi poglede na nove obrasce sagledavanja književnih i likovnih fenomena, odnosno na drugačije vidove njihova tumačenja.

30.09.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U petak, 30. rujna u 19 sati u Booksi će se predstaviti jesenski dvobroj časopisa 15 dana. Dvobroj će predstaviti glavni urednik Bruno Kragić i ilustrator i strip autor Davor Šunk.

Jesenski dvobroj časopisa 15 dana donosi poglede na nove obrasce sagledavanja književnih i likovnih fenomena, odnosno na drugačije vidove njihova tumačenja. Glavni likovni temat predstavlja strip crtača i ilustratora Davora Šunka s kojim je razgovarao jedan od dva glavna urednika Tomislav Brlek. Osim toga, dvobroj je posvetio svoje stranice književnom radu Henri-Pierrea Rochéa, čiji osvrt i prijevod donosi Bosiljka Brlečić. Ovaj temat otvaraju dnevnički tekstovi Henri-Pierrea Rochéa i Helen Hessel, uz koje su istaknute autopoetičke memorabilije Françoisa Truffauta, i esej Karin Grund koji otvara trokut Henri-Pierre Roché / Helen Hessel / Franz Hessel. Na koncu tu je i prijevod teksta Jastvo u Freudovoj teoriji i u tehnici psihoanalize Jacquesa Lacana te ulomak novog romana Nevena Vulića Bezimeni.

Posjetitelji će na predstavljanju moći nabaviti ovaj dvobroj po promotivnoj cijeni od 15 kuna.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.09.2016