Nove prilike za medije | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Nove prilike za medije

U sklopu platforme MP3 održava se konferencija naslovljena Novi mediji – nove prilike.

12.06.2015 , Rovinj - Multimedijalni centar

FOTO: Andy Beal

  • A
  • +
  • -

Konferencija je organizirana u sklopu trogodišnjeg projekta MP3 – otvorene platforme za promociju, promišljanje i produkciju novih medijskih kultura u Istri. U jutarnjoj sesiji konferencije, bit će govora o novim mogućnostima financiranja u kulturi kroz europske fondove, značaju javno-civilnog partnerstva u razvoju nove infrastrukture u kulturi i značaju obrazovanja za nove medije. U popodnevnoj sesiji planirana je radionica na temu mogućnosti sufinanciranja nove kulturne infrastrukture kroz dostupne fondove Europske unije. Konferencija će završiti u večernjim satima popratnim kulturno-umjetničkim programom.

Na konferenciji sudjeluju Anastazija Magaš MesićMladen Špehar, Dea Vidović, Miha TuršićDragan Živadinov, Boris Debeckere, Irena Burba te Ivica Mitrović.

MP3 platforma se okupila iz potrebe zagovaranja kvalitetnijih infrastrukturnih i tehničko-tehnoloških uvjeta za produkcijske i rezidencijalne programe u Istarskoj županiji te potrebe zagovaranja provedbe Istarske kulturne strategije u području izvaninstitucionalne kulturne scene.Kao glavni fokus platforme izdvojeno je osnivanje Centra za nove medije u Istarskoj županiji, koji bi služio za promociju, promišljanje i produkciju novih medijskih kultura u Istri. Projekt provode pulske udruge Metamedij i Sonitus, Faro 11 iz Rovinja, Labin Art Express XXI te umjetnička organizacija Apoteka iz Vodnjana.

Konferencija će biti održana u petak, 12. lipnja, u Multimedijalnom centru Rovinj, od 9 do 18 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 10.06.2015