Nove reference javnim prostorima | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Nove reference javnim prostorima

U sklopu projekta Mixdoor održava se multidisciplinarna predstava ItinaiR u kojoj se vertikalni ples i moderni cirkus miješaju se sa stvaranjem za specifičnu lokaciju.

24.06.2016 - 25.06.2016 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U Zagrebačkom plesnom centru, 24. i 25. lipnja s početkom u 21 sat održava se premijera multidisciplinarne predstave ItinaiR.

Vertikalni ples i moderni cirkus miješaju se sa stvaranjem za specifičnu lokaciju (site-specific) i 3D mappingom u multidisciplinarnoj izvedbi velikih razmjera. Naša vizija je pripisati nove reference javnim prostorima i stvoriti novu kazališnu publiku. ItinaiR je po prirodi kreacija stvorena za određenu lokaciju tako da će svaka izvedba biti jedinstven događaj, nadahnut i povezan s domaćim  okruženjem. U svakom gradu različiti javni prostori su povezani s lokalnim mjestima kulturnih interesa (bivšim industrijskim objektima ili kulturnim centrom grada).

Projekt Mixdoor je interkulturalna inicijativa, suradnja različitih umjetničkih formi, umjetnika i europskih zemalja (Mađarska, Hrvatska, Poljska, Francuska, Grčka).

Potreba za drugačijim pristupom publici odvela nas je u istraživanje različitih izražajnih sredstava umjetničkog stvaranja i naglašavanje zajedničke osnove. Proces istraživanja je odredio glavnu os projekta: kombiniranu upotrebu vanjskog javnog prostora i unutarnjeg kazališnog prostora. (Mixdoor = vanjsko i unutarnje (outdoor & indoor)).

Pozivamo publiku da nas prati pasažom iz vanjskog u unutarnje. Prkošenjem gravitaciji, dolazimo u neposrednu blizinu. Na kraju puta pronalazimo jedni druge.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.06.2016