Novi festival izvedbenih umjetnosti | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Novi festival izvedbenih umjetnosti

Rovinjska udruga Plime pokreće međunarodni festival izvedbenih umjetnosti blitz koji će se po prvi puta održati 30. i 31. kolovoza.

  • A
  • +
  • -

U petak, 30. i subotu, 31. kolovoza u Rovinju održat će se prvo izdanje projekta blitz - međunarodni dani izvedbenih umjetnosti kojim je namjera bogat kulturni program ovog grada obogatit izvedbeno-umjetničkim sadržajima u koncentriranom i ciljanom programskom obliku. Tema ovogodišnjeg festivala je početak, s ciljem suprotstavljanja aktualnoj temi kraja, a sa željom poticanja jedinstva krhkosti i snage, stvaranja mogućnosti, kreiranja nove stvarnosti. 

Glavni program čine film Pina njemačkog redatelja Wima Wendersa, posvećen Pini Bausch, zatim plesna predstava Meteo koreografkinje Irme Omerzo i kazališna predstava Periodonero talijanske grupe Cosmesi. Glavni program će biti popraćen susretom s umjetnicima i završnim partijem. 

Organizator blitza je Kulturna udruga Plime sa sjedištem u Rovinju, a realizaciju su podržali Grad Rovinja, Pučko otvoreno učilišta i Turistička zajednica Rovinja. U tijeku je i kampanja na međunarodnoj crowdfunding platformi Indiegogo, čiji je cilj prikupljanje sredstava i senzibiliziranje javnosti za postojanje samoga festivala. 

Organizatori festivala pozivaju sve zainteresirane volonter(k)e da se prijave za sudjelovanje na festivalu mailom, a detaljne informacije i program možete pratiti na službenim stranicama festivala.

Izvor: blitz

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 29.07.2013