Novi književni glasovi | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Novi književni glasovi

U sklopu programa Zagreb Reads Europe u Booksi gostuju velški autor Llŷr Gwyn Lewis i domaća autorica Asja Bakić.

24.09.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 24. rujna, u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu programa Zagreb Reads Europe gostovati velški autor Llŷr Gwyn Lewis i spisateljica, pjesnikinja, prevoditeljica i blogerica Asja Bakić.  

Llŷr Gwyn Lewis piše poeziju i prozu, doktorirao je na temu rada T. Gwynna Jonesa and W.B. Yeatsa i dobio nekoliko nagrada za svoje pisanje. Asja Bakić objavila je knjigu pjesama Može i kaktus, samo neka bode i zbirku kratkih priča Mars. Ove su knjige prevedene na nekoliko stranih jezika, a Asja još piše i blog U carstvu melanholije i jedna je od urednica web magazina Muf. I Llŷr i Asja su New Voices Europe za 2017. godinu, odnosno dvoje su od ukupno deset novih najzanimljivijih književnih glasova Europe prema međunarodnoj književnoj platformi Literature Across Frontiers. 

Osim o njihovom pjesničkom radu, voditelj Tomislav Augustinčić s gostima će porazgovarati o iskustvu sudjelovanja na različitim književnim festivalima i u međunarodnim književnim projektima, o tome što za njih znači biti "novi glas", "europski glas" i europski autor/ica. Razgovarat će se i o političnosti jezika i političnosti tema, odnosno općenito o političnosti u suvremenoj književnosti. Kako večer ne bi završila s temom politike, Llŷr i Asja pročitat će i nekoliko svojih pjesama. 

Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 20.09.2017