Novi mediji i dizajn | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Novi mediji i dizajn

Hrvatsko dizajnersko društvo najavljuje predavanje i promociju knjige Dizajniranje novih medija, dizajn i novi mediji hrvatski kontekst (1995 – 2010)

07.03.2013 - 08.03.2013 , Zagreb - Galerija HDD
  • A
  • +
  • -

U četvrtak 7. ožujka u 20 sati u HDD galeriji bit će održano predavanje i promocija knjige Dizajniranje novih medija, Dizajn i novi mediji – hrvatski kontekst (1995-2010) autora Ivice Mitrovića.

Ovaj svojevrsni pregled dizajnerskih praksi u kontekstu novih medija obuhvaća razdoblje od sredine devedesetih godina do 2010, a problematizira njihove specifičnosti, putove razvoja te tehnološki i konceptualni okvir u kojem su se kretale, i to na primjerima reprezentativnih odabranih projekata. Knjigu je izdao Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, urednik je Dejan Kršić, a dizajn potpisuje Oleg Šuran.

O knjizi će, uz samog autora, govoriti njen recenzent Damir Bralić, urednik izdanja Dejan Kršić i voditelj HDD galerije Marko Golub. U sklopu promocije Ivica Mitrović održat će predavanje o temi dizajna novih medija u hrvatskom kontekstu.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 06.03.2013