Novi mediji u ikonografiji grada | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Novi mediji u ikonografiji grada

Svijet prema labirintu Silve Kalčić pregledom scene 70-ih i 80-ih predstavlja doprinos povijesti i teoriji vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj, u usporedbi s globalnim zbivanjima.

15.05.2018 , Split - Galerija umjetnina
  • A
  • +
  • -

U utorak, 15. svibnja u 19 sati u atriju Galerije umjetnina Split održava se promocija knjige Silve Kalčić Svijet prema labirintu: Eseji o visokoj moderni i postmodernizmu 1970-ih i 1980-ih (ULPUH, 2017). 

Knjiga predstavlja doprinos povijesti i teoriji vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj, u komparaciji s globalnim zbivanjima i proizašlih iz opće teorije vizualnih umjetnosti. Sastoji se od eseja o vizualnim umjetnostima (likovnih i suvremene umjetnosti, arhitekture i dizajna) sedamdesetih i osamdesetih godina, koje u hrvatskom kontekstu označavaju posljednje godiname prije tranzicije i ideološke smjene te promjene društveno-ekonomskog poretka. Autorica analizira i prakse koje su tom razdoblju prethodile ili iz njega proizašle, kao odjeci, nastavak (kontinuitet) ili raskid (dokidanje) tendencija u vizualnim umjetnostima u tranzicijskoj i posttranzicijskoj umjetnosti u Hrvatskoj.

O autorici i knjizi na promociji govore Branko Franceschi, Diana Magdić, Ana Šverko i Silva Kalčić.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.05.2018