Novi načini definiranja vlastitih svjetova | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Novi načini definiranja vlastitih svjetova

Predstava Vidljivo Nevidljivo Zagrebačkog plesnog ansambla naglašava važnost subjektivnosti i percepcije, razmišljanja i djelovanja temeljem poznavanja vlastitog tijela.

02.10.2018 - 03.10.2018 , Zagreb - Zagrebačko kazalište mladih

FOTO: Neven Petrović

  • A
  • +
  • -

U utorak, 2. listopada u 20 sati na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih Zagrebački plesni ansambl premijerno izvodi predstavu Vidljivo Nevidljivo.

Predstava je nastala u suradnji članova Zagrebačkog plesnog ansambla i mladih domaćih umjetnika sa španjolskom umjetnicom Dolmom Jover Agullo. Započeta na temeljima koreografkinjinog istraživačkog rada Transkulturalno tijelo, predstava govori o jedinstvenosti umjetnika, naglašavajući važnost njegove subjektivnosti i percepcije, razmišljanja i djelovanja na temelju poznavanja vlastitog tijela. Vidljivo nevidljivo prikazuje preobrazbu koja nastaje procesom istraživanja i način na koji umjetnici mogu promijeniti svoje referentne okvire kritičkim promišljanjem vlastitih pretpostavki i vjerovanja i svjesnim stvaranjem i provedbom planova "novih načina" definiranja svojih svjetova kroz nova razlikovanja onoga što nešto jest i što nije.

Dolma Jover Agullo je plesna pedagoginja, koreografkinja, plesačica te istraživačica. Završila je plesnu školu Maria Carbonell te studij koreografije na konzervatoriju Superior de Danza u Valenciji, a zatim Anton Bruckner Privatuniversität u Linzu. Obrazovala se i na radionicima pod vodstvom istaknutih umjetnika kao što su David Zambrano, Martin Sonderkamp, Kazuko Hibarayashi, Ohad Naharin, Joe Alegado, Iñaki Azpillaga, Rasmus Olme, Thi-Mai N'Guyen, Hofesh Schecter i drugi. Svoju plesnu karijeru oplemenila je radom u različitim kompanijama kao što su Ananda Dansa, Proyecto Titoyaya, Mou Dansa, Maria Carbonell, CODA, Latanz Company, Cia.Off.Verticality, Musik Theatre Linz, a sa svojim radovima gostovala je u mnogim europskim gradovima. Već nekoliko godina asistira pedagozima i koreografima na Anton Bruckner Privatuniversitätu, te radi kao gost istraživač i asistent koreogafa u kompaniji Otra Danza u Španjolskoj.  

Uz koreografkinju, autorski tim predstave čine oblikovatelj zvuka Miro Manojlović, kostimografkinja Ana Fucijaš, fotografkinja Jelena Janković, plesačice ansambla Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Petra Valentić, te troje mladih plesača – Una Matija Štalcar Furač, Eva Kocić i Šimun Stankov.

Reprizna izvedba će se održati u srijedu, 3. listopada u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. 

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 25.09.2018