Novi oblik suvremenog plesa | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Novi oblik suvremenog plesa

Održava se javna prezentacija suvremenog vertikalnog plesa s ciljem stvaranja profesionalnih uvjeta rada, promocije sigurnosnog protokola i mjera zaštite plesača.

19.01.2018 , Rijeka - Filodrammatica

FOTO: Danijel Stručić / Vertical Dance Platform / Facebook

U petak, 19. siječnja 2018. u 18 sati u prostorijama Filodrammatice u Rijeci održava se javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia, autorice Marije Šćekić, začetnice vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj. Stvaranje profesionalnih uvjeta rada, promocija sigurnosnog protokola i mjera zaštite plesača te promocija plesne umjetnosti u službi zaštite i očuvanja kulturno-prirodne baštine Republike Hrvatske neki su od ciljeva Platforme. 

VDF (Vertical Dance Forum) je međunarodni razvojni projekt nastao inicijativom francuskog koreografa Fabrice Guillot iz Pariza (Retouramont Co.) da pozove i okupi izabrane koreografe iz Europe i Kanade u cilju razmjene njihova iskustva i znanja u području suvremenog vertikalnog plesa. Svaki član VDF-a predlaže aktivnost koja je usko vezana uz njegovo područje rada u razdoblju od tri godine (2017-2019), a ta se aktivnost usko promovira i dijeli unutar lokalne zajednice, publike i šire javnosti zemlje u kojoj se održava.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.01.2018