Novi prostori govora | kulturpunkt

Video

Novi prostori govora

Novi prostori govora zagovaračka su platforma čiji je cilj uspostaviti kontinuiranu i dvosmjernu komunikaciju s Gradom Zagrebom te dovesti do podizanja svijesti o važnosti stvaranja medijske strategije.

  

Nakon poticanja stvaranja medijske strategije cilj je ove platforme potaknuti proces uspostavljanja mehanizma sustavne podrške medijskim sadržajima od javnog interesa. Zagovaračke aktivnosti odvijaju se u online i offline prostoru, a podijeljene su u tri grupe. Prvu grupu čini izravna komunikacija s gradskim vlastima, drugu tribine i radni sastanci partnera, a treću intervencije u online prostoru. Kroz različite aktivnosti platforma će detektirati najbolje puteve ka ostvarenju navedenog cilja, propitivati poziciju, ulogu i smjernice za razvoj medija za koje je trenutno uvriježen naziv "neprofitni mediji" unutar medijske strategije na lokalnoj razini, dok će u online prostoru, tekstovima i video prilozima potaknuti raspravu o pitanjima i važnosti medija. 

Članice su platforme Platforma za pitanja kulture, medija i društva Kurziv, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Fantastično dobra institucija Fade In, Udruga za razvoj kultura Kulturtreger, Centar za dramsku umjetnost - CDU i Savez udruga za razvoj neprofitnih medija N mreža. Platformu podržava Zaklada Kultura nova

O problemima medija i tome kakve medije treba grad Zagreb govori prilog nastao u sklopu platforme. Ovdje možete pročitati izvještaj s tribine Grad Zagreb i mediji održane uoči lokalnih izbora, 6. svibnja u Novinarskom domu.